torstai 2. huhtikuuta 2009

Nuorisofoorumi järjesti nuorten kyselytunnin


Sastamalan seudun nuorisofoorumi virittelee myös Punkalaitumelle uutta toimintaa nuorten mukaan saamiseksi kunnan päätöksentekoon. Viime vuoden puolella valittiin uusi nuorisovaltuusto, joka on aloittanut toimintansa nuorten kannanottojen ja toiveiden välittäjänä ja edistäjänä.

Nyt kokoontui kunnallisesti merkittävä raati vastaamaan koulujen liikuntasalissa nuorten kysymyksiin. Kysymyksiä tuli varovaisen alun jälkeen sopivasti, Maria Kultasen sujuvan juonnon saattelemina.

Kuvassa Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Paavo Hietaniemi ja kunnanjohtaja Antero Alenius tyytyväisinä kyselytunnin jälkeen liikuntasalin edustalla.

Vastaukset tuntuivat tyydyttävän kysyjiä, koska jatkokysymyksiä ei kukaan esittänyt. Kysymykset käsittelivät koulujen tilojen ja tulevaisuuden ohella vapaa-aikapalveluja, lähiympäristön oloja ja kunnanvaltuuston koostumusta. Raatiin osallistuivat Arto Asa, Hannu Paukku, Seppo Rytky, Martti Mölsä, Ari Poutala, Outi Uusi-Ouvo, Jorma Leppänen, Antti Reunanen, Paavo Hietaniemi, Juha Kouvo, Sini Niemi-Takku ja Antero Alenius.

Nuorisofoorumi on nuorten vaikuttajaryhmä, joka pyrkii parantamaan kunnassa asuvien nuorten asemaa sekä heidän osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuksia. Nuorisofoorumit valitsevat jäsenensä ns. Suurkokouksessa, joka järjestetään vuosittain. Joissakin paikoissa toimijat valitaan haastattelemalla hakijat, joista koottu "raati" valitsee uudet jäsenet.

Nuorisofoorumi on myös tilaisuus jossa nuorisolla on mahdollisuus kysyä kysymyksiä kuntansa päättäjille.

Nuorisovaltuuston tärkein tehtävä on toimia oman kuntansa nuorten edunvalvojana. Monet nuorisovaltuustot ovat saaneet puhe- ja läsnäolo-oikeudet kunnan/kaupungin lautakuntiin sekä kunnan/kaupunginvaltuustoon. Lisäksi he saattavat tehdä eri toimielimille aloitteita ja kannanottoja.

Nuorisovaltuustot ovat monilla paikkakunnilla alkaneet myös tuottaa tapahtumia alueen nuorille. He saattavat olla toteuttamassa konsertteja, diskoja, nuorisomessuja ja monenlaisia muita tapahtumia ja tempauksia, joita he kokevat alueensa nuorten tarvitsevan.

Nuorisovaltuustossa toimii 13–18-vuotiaita nuoria (ikäraja vaihtelee paikoitellen), joissa löytyy niin yläkoululaisia, lukiolaisia, ammatillisen puolen opiskelijoita sekä myös satunnaisesti korkeakouluopiskelijoita. Jäsenet valitaan yleensä kouluvaaleilla, joissa vaalipiirinä voi olla kyseinen koulu tai koko kunnan alue. Nuorisovaltuustojen toimikausi kestää yleensä kaksi vuotta, ja kausi määräytyy joko kouluvuoden tai kalenterivuoden mukaan.

Punkalaitumen nuorisovaltuusto 2009-2012

Paavo Hietaniemi, puheenjohtaja, Oriniementie 76, 31810 ORINIEMI

Anniina Niemi, sihteeri, Kanteenmaantie 108, 31900 PUNKALAIDUN

Antti Hongisto, Palojoentie 501, 31900 PUNKALAIDUN

Eeva Ojala, Häihäläntie 90, 31810 ORINIEMI

Kaarle Rasi, Ala-Jallintie 270, 31900 PUNKALAIDUN

Laura Takku, Haarakorventie 60, 31930 VANTTILA

Roosa Mielonen, Huhtamontie 20, 31970 KANTEENMAA

Eero Kemppi, Vammalantie 865, 31900 PUNKALAIDUN

Markku Koivunen, Kanteenmaantie 144, 31900 PUNKALAIDUN

Jonne Kaunisto, Kaunistontie 420, 31810 ORINIEMI

Annika Laulajainen, Einarinkuja 1, 31900 PUNKALAIDUN

Riikka Anttila, Lauttakyläntie 35, 31900 PUNKALAIDUN

Katri Alho, Kostilantie 93 B,31900 PUNKALAIDUN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti